Kirántott nyúlcomb.
A nyúlhúsról a gyerekkorom emlékei jutnak az eszembe, amikor még mi is tartottunk nyulakat, és így sűrűn a tányérunkra került egy-egy finom étel. Nagyon szerettem a zsenge nyúlhúst kirántva, főleg a combot. Aztán évtizedek múltak el úgy, hogy szinte sehol nem lehetett hozzájutni ehhez a finom húshoz. Így aztán amikor végre újra "divatba" jött a nyúlhús, és már nem okoz gondot a beszerzése, egyre többször készítem el én is. A napokban bevásárláskor megakadt a szemem egy csomag szép nyúlcombon, és már tettem is a kosaramba. Már akkor eldöntöttem, hogy bizony kifogom rántani, és úgy is lett. A zsenge hús szépen átsült, és nagyon finom szaftos volt. Köretnek egyszerűen csak krumplit sütöttem hozzá, és birsalma kompóttal tálaltam.
Hozzávalók:
2 db nyúlcomb
só (ízlés szerint)
kb. 5 dl étolaj a sütéshez
Hozzávalók a panírozáshoz:
2 db tojás
4-5 ek liszt
10 dkg zsemlemorzsa (pl. teljes kiőrlésű)
A nyúlcombot ízlés szerint sózzuk be, majd hagyjuk legalább egy fél órát állni, hogy a só kissé átjárja a húst.
Ezután panírozzuk be, vagyis forgassuk bele először a lisztbe, majd a felvert tojásba, végül pedig a zsemlemorzsába.
Az olajat hevítsük fel, majd helyezzük bele a bepanírozott combokat.
Ezután a hőfokot mérsékelve, a serpenyőt lefedve, sütés közben többször átfordítva, mindkét oldalát süssük szép aranybarnára.
Amikor elkészült szedjük törlőpapírra, hogy a felesleges zsiradékot felszívja, majd tálalásig tartsuk melegen.
Ameddig a hús sül, készítsünk hozzá ízlés szerint köretet.
Tálaláskor helyezzük tányérra a kirántott nyúlcombot, tegyünk mellé a köretből, és úgy kínáljuk. Én sült krumplival, és birsalma kompóttal tálaltam, de pl. a krumplipüré, vagy egy finom saláta is jól illik hozzá.
0 Hozzászólás:
Legyél te az első hozzászóló!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezni: