Loading...

Gizi-receptjei

Gizi-receptjei / 2024. február 17., szombat

Kirántott nyúlcomb.

 


A nyúlhúsról a gyerekkorom emlékei jutnak az eszembe, amikor még mi is tartottunk nyulakat, és így sűrűn a tányérunkra került egy-egy finom étel. Nagyon szerettem a zsenge nyúlhúst kirántva, főleg a combot. Aztán évtizedek múltak el úgy, hogy szinte sehol nem lehetett hozzájutni ehhez a finom húshoz. Így aztán amikor végre újra "divatba" jött a nyúlhús, és már nem okoz gondot a beszerzése, egyre többször készítem el én is. A napokban bevásárláskor megakadt a szemem egy csomag szép nyúlcombon, és már tettem is a kosaramba. Már akkor eldöntöttem, hogy bizony kifogom rántani, és úgy is lett. A zsenge hús szépen átsült, és nagyon finom szaftos volt. Köretnek egyszerűen csak krumplit sütöttem hozzá, és birsalma kompóttal tálaltam.




Hozzávalók:

2 db nyúlcomb

só (ízlés szerint)

kb. 5 dl étolaj a sütéshez


Hozzávalók a panírozáshoz:

2 db tojás

4-5 ek liszt

10 dkg zsemlemorzsa (pl. teljes kiőrlésű)




A nyúlcombot ízlés szerint sózzuk be, majd hagyjuk legalább egy fél órát állni, hogy a só kissé átjárja a húst.

Ezután panírozzuk be, vagyis forgassuk bele először a lisztbe, majd a felvert tojásba, végül pedig a zsemlemorzsába.

Az olajat hevítsük fel, majd helyezzük bele a bepanírozott combokat.

Ezután a hőfokot mérsékelve, a serpenyőt lefedve, sütés közben többször átfordítva, mindkét oldalát süssük szép aranybarnára.

Amikor elkészült szedjük törlőpapírra, hogy a felesleges zsiradékot felszívja, majd tálalásig tartsuk melegen.

Ameddig a hús sül, készítsünk hozzá ízlés szerint köretet.


 

Tálaláskor helyezzük tányérra a kirántott nyúlcombot, tegyünk mellé a köretből, és úgy kínáljuk. Én sült krumplival, és birsalma kompóttal tálaltam, de pl. a krumplipüré, vagy egy finom saláta is jól illik hozzá.


Tovább az eredeti oldalra!
0 Hozzászólás:
Legyél te az első hozzászóló!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezni: