Loading...

Paprikás krumpli blog

Paprikás krumpli blog / 2024. január 14., vasárnap

Kijevi csirkegolyók air fryerben sütve

Elkészítettem a korábban olajban sütött kijevi csirkegolyót, most air fryerben sütve. Azt hiszem, kicsit túl sütöttem, mert a közepébe töltött sajtos fűszervaj nem maradt folyós, az is megsült. De még most próbálgatom az air fryer sütőt, mit, mennyi ideig kell benne sütni. Amúgy a hús nagyon finom lett, kívül ropogós, belül szaftos. 






Hozzávalók:


Húsgolyóhoz:
60 dkg csirkemell filé

bors
Töltelékhez:
15 dkg reszelt sajt
5 dkg vaj
1 tojássárga 
1 gerezd fokhagyma

kevés szerecsendió
1/2  cs. petrezselyemzöld

Panírozáshoz:
liszt
tojás 
prézli
olaj, vagy zsír, vagy vegyesen a kisütéshez
A csirkemellet ledarálom, enyhén sózom, borsozom, összegyúrom. 

A sajtot egy tálba reszelem, eldolgozom a vajjal, a zúzott fokhagymával, a szerecsendióval, az aprított petrezselyemzölddel, megsózom. 

Összegyúrom és apró gombócokat formálok belőlük, 1 órára hőtőbe teszem. 

Ezután a húsból nedves kézzel kiveszek egy adagot, ellapítom, belehelyezem a sajtgolyót, gombóccá formálom, úgy, hogy mindenhol befedje a sajtos golyót. Amikor mind kész van, bepanírozom, lisztbe, tojásba, prézlibe forgatom.

Berakom az air freyer kosarába, ecsettel megkenem olajjal és 10 percig sütöm 190 fokon. Majd megfordítom a golyókat és ismét megkenem olajjal, újra sütöm 10 percig.  Ennyi elég neki szerintem, én még sütöttem oldalanként 3-3 percig, ezért nem volt folyós a töltelék a közepében. 

Köretnek krumplipürét készítek hozzá, és savanyúsággal tálalom. 


Tovább az eredeti oldalra!
0 Hozzászólás:
Legyél te az első hozzászóló!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezni: