Kijevi csirkegolyók air fryerben sütve
Elkészítettem a korábban olajban sütött kijevi csirkegolyót, most air fryerben sütve. Azt hiszem, kicsit túl sütöttem, mert a közepébe töltött sajtos fűszervaj nem maradt folyós, az is megsült. De még most próbálgatom az air fryer sütőt, mit, mennyi ideig kell benne sütni. Amúgy a hús nagyon finom lett, kívül ropogós, belül szaftos.
Hozzávalók:
Húsgolyóhoz:
60 dkg csirkemell filé
só
bors
Töltelékhez:
15 dkg reszelt sajt
5 dkg vaj
1 tojássárga
1 gerezd fokhagyma
kevés szerecsendió
1/2 cs. petrezselyemzöld
1/2 cs. petrezselyemzöld
só
Panírozáshoz:
liszt
tojás
prézli
olaj, vagy zsír, vagy vegyesen a kisütéshez
A csirkemellet ledarálom, enyhén sózom, borsozom, összegyúrom.
Panírozáshoz:
liszt
tojás
prézli
olaj, vagy zsír, vagy vegyesen a kisütéshez
A csirkemellet ledarálom, enyhén sózom, borsozom, összegyúrom.
A sajtot egy tálba reszelem, eldolgozom a vajjal, a zúzott fokhagymával, a szerecsendióval, az aprított petrezselyemzölddel, megsózom.
Összegyúrom és apró gombócokat formálok belőlük, 1 órára hőtőbe teszem.
Ezután a húsból nedves kézzel kiveszek egy adagot, ellapítom, belehelyezem a sajtgolyót, gombóccá formálom, úgy, hogy mindenhol befedje a sajtos golyót. Amikor mind kész van, bepanírozom, lisztbe, tojásba, prézlibe forgatom.
Berakom az air freyer kosarába, ecsettel megkenem olajjal és 10 percig sütöm 190 fokon. Majd megfordítom a golyókat és ismét megkenem olajjal, újra sütöm 10 percig. Ennyi elég neki szerintem, én még sütöttem oldalanként 3-3 percig, ezért nem volt folyós a töltelék a közepében.
Köretnek krumplipürét készítek hozzá, és savanyúsággal tálalom.
0 Hozzászólás:
Legyél te az első hozzászóló!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezni: