Karalábés húsgombóc
Régi, menzás étel ez, de én nagyon szeretem. :-) A töltött karalábé olcsó változata. :-)
Hozzávalók:
1 nagy faj karalábé (ami nem fás)
2 ek. olaj
só
2 dl tejföl
1 csapott ek. liszt
só
bors
kapor, ízlés szerint
Húsgombóchoz:
25 dkg darált hús
5 dkg rizs
1 kis fej hagyma
só
bors
1 tojás
Elkészítem a húsgombócot. A darált húst összekeverem az apróra vágott hagymával, a rizzsel, a tojással, sózom, borsom. A masszából gombócokat formálok.
A karalábét kicsi lapos szeletekre darabolom. Az olajat megforrósítom, réteszem, sózom, és 2-3 percig párolom. Ezután felöntöm annyi vízzel, hogy ellepje, megvárom, amíg felforr a víz, akkor belerakom a gombócokat, hozzáadom az apróra vágott kaprot, és együtt készre főzöm. Ez kb. 1 óra. Közben pótolom az elpárolgott vizet.
Amikor puha a húsgombóc és a karalábé is, a tejfölből és a lisztből habarást készítek, hőkiegyenlítéssel az ételhez adom, jól összeforralom.
0 Hozzászólás:
Legyél te az első hozzászóló!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezni: