Loading...

Paprikás krumpli blog

Paprikás krumpli blog / 2024. március 6., szerda

Karalábés húsgombóc

Régi, menzás étel ez, de én nagyon szeretem. :-) A  töltött karalábé  olcsó változata. :-) 




 

Hozzávalók: 

1 nagy faj karalábé (ami nem fás)

2 ek. olaj

só 

2 dl tejföl

1 csapott ek. liszt

bors

kapor, ízlés szerint


Húsgombóchoz:

25 dkg darált hús

5 dkg rizs

1 kis fej hagyma

bors

1 tojás 


Elkészítem a húsgombócot. A darált húst összekeverem az apróra vágott hagymával, a rizzsel, a tojással, sózom, borsom. A masszából gombócokat formálok. 

A karalábét kicsi lapos szeletekre darabolom. Az olajat megforrósítom, réteszem, sózom, és 2-3 percig párolom. Ezután felöntöm annyi  vízzel, hogy ellepje, megvárom, amíg felforr a víz, akkor belerakom a gombócokat, hozzáadom az apróra vágott kaprot, és együtt készre főzöm.  Ez kb. 1 óra. Közben pótolom az elpárolgott  vizet. 

Amikor puha a húsgombóc és a karalábé is, a tejfölből és a lisztből habarást készítek,  hőkiegyenlítéssel  az ételhez adom, jól összeforralom. 

Tovább az eredeti oldalra!
0 Hozzászólás:
Legyél te az első hozzászóló!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezni: