Loading...

Gourmetchef

Gourmetchef / 2024. december 25., szerda

Karácsonyi Zserbógolyó

16833594_1235954383118258_378410423_o.jpg


Karácsonyi Zserbógolyó


 


Kedves Látogatók!


Megosztom veletek az egyik kedvenc desszertemet, ami egyszerű és nagyon gyorsan elfogy. .


A recept 4 adagra


 


Hozzávalók


30 dkg darált háztartási keksz


30 dkg darált dió


30 dkg baracklekvár


4 evőkanál porcukor


A bevonathoz:


20 dkg étcsokoládé


1,5 evőkanál étolaj


Elkészítés:


Az első lépés, hogy egy tálban összekeverjük a kekszet, a baracklekvárt és a diót és a porcukrot. Amikor formázhatóvá válik a massza, golyókat formázunk belőle. A mérete a golyóknak tetszés szerinti. Az elkészült golyókat hűtőbe tesszük és minimum 2 órát pihentetjük. A következő lépés, hogy a csokoládét apróra törve és az olajat hozzáadva vízgőzön olvasztjuk meg. Majd 2 óra elteltével a golyókat a csokiba mártjuk majd ismét a hűtőbe tesszük 1 órára, hogy megdermedjen.


 


Tovább az eredeti oldalra!
0 Hozzászólás:
Legyél te az első hozzászóló!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezni: