Karácsonyi halászlé
Most karácsonykor is készült halászlé, a szokásos módon. De felteszem újra, hátha valaki most talál rá. Ez egy egyszerű, gyors módszer, de nagyon finom. :-)
Hozzávalók:
1 kg pontyszelet
1 kg vöröshagyma
2 ek. pirospaprika
2 szárított erős paprika
2 doboz mélyhűtött halsűrítmény
8 halászlékocka
só
A halszeleteket megmosom, ha véres kiáztatom kicsit, szárazra törlöm, és besózom.
A hagymát vékony szeletekre vágom, felteszem főni 3,5 liter vízben, enyhén megsózom. A sózással vigyázni kell, mert a halszeletek be vannak sózva. Amikor már puha a hagyma, a felét kiszedem, leturmixolom, visszateszem a lébe. Hozzáteszem a halsűrítményt, a pirospaprikát, az erős paprikát és a halászlékockákat.
Így együtt főzöm 20-25 percig, majd szépen, óvatosan beleengedem a halszeleteket és addig főzőm, amíg megpuhulnak.
0 Hozzászólás:
Legyél te az első hozzászóló!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezni: