Loading...

Paprikás krumpli blog

Paprikás krumpli blog / 2025. január 16., csütörtök

Januári kocsonya

Idén a kocsonya nem újévre készült, hanem kicsit később, január közepén. :-) De így is nagyon finom volt. :-) 



 


Hozzávalók:

30 dkg  sertéscsülök 

1 köröm feldarabolva

25 dkg sertésbőr

1 fej fokhagyma

1/2 zacskó szemes bors

erős paprika

kevés pirospaprika

só 

A csülköt, a körmöt  és a bőrt alapos tisztítás után 6 liter hideg vízben, nagy lángra felteszem főni. Amikor felforrt lehabozom, fűszerezem sóval, szemes borssal, belerakom a megtisztított fokhagymát, az erős paprikát, teszek bele kevés pirospaprikát is. Lassú tűzön, gyöngyözve 4 órán át főzöm. 

Ekkor leszűröm, hagyom, hogy a lé leülepedjen. A húsokat tálkákba osztom, rászedem a levet, majd kihűlés után hideg helyre rakom, hogy megdermedjen. 


Tovább az eredeti oldalra!
0 Hozzászólás:
Legyél te az első hozzászóló!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezni: