Loading...

Gourmetchef

Gourmetchef / 2024. augusztus 8., csütörtök

Hortobágyi Palacsinta  

16gourmet.jpg


Hortobágyi Palacsinta  


Kedves Látogatók!


Megosztom veletek egyik kedvenc meleg előétel receptemet, ami egyszerű, nagyon ízletes és finom.


 


A recept 12 adagra 


40 dkg csirkemell, de lehet 40 dkg sertéscomb vagy 40 dkg borjúcomb 


1 darab vöröshagyma 


1 db zöld paprika 


1 db paradicsom 


3 ek olaj 


2 tk fűszer píros paprika


15 dkg liszt 


4 szál petrezselyem 


Só, bors izlés szerint 


Hozzávalók 12 darab  palacsintához:


15 dkg finomliszt 


2 db tojás 


1 mokkáskanál só 


3 evőkanál étolaj 


3 dl tej és/ vagy szénsavas ásványvíz, esetleg szóda


Elkészítés:


Palacsinta :


Egy mélyebb edénybe beleteszem a lisztet, a sót, a tojást és az étolajat. Majd habverő használatával, folyamatos keverés közben hozzáadom a tejet vagy az ásványvizet esetleg a szódát. Mikor megfelelő állagú / nem túl folyékony és nem is túl sűrű / akkor pihentetem pár percet. Közben előkészítem a serpenyőt, és vékony palacsintákat sütök.


Elkészítés:


A húst leöblítjük, apróra felkockázzuk. A hagymát meghámozzuk, finomra vágjuk. A zöldpaprikát és a paradicsomot megmossuk, a zöldpaprikát kicsumázzuk és felkarikázzuk, a paradicsomot meghámozzuk, elnegyedeljük.


A hagymát 3 evőkanál olajon megfonnyasztjuk, rádobjuk a húst, tűzön megpirítjuk. Lehúzzuk az edényt a tűzről, megszórjuk a húst a pirospaprikával, hozzáadjuk a zöldpaprikát és a paradicsomot, ízlés szerint sózzuk és borsozzuk, összekeverjük, visszatesszük a tűzre, és fedő alatt, saját levében puhára pároljuk /max 30 perc/.


Kiszedjük a húst a levéből, apróra összevágjuk vagy megdaráljuk. A levében elkeverünk 3 dl tejfölt, összeforraljuk, és annyit adunk belőle a húshoz, hogy jól kenhető masszát kapjunk.


 


Tovább az eredeti oldalra!
0 Hozzászólás:
Legyél te az első hozzászóló!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezni: