Loading...

Gourmetchef

Gourmetchef / 2023. december 6., szerda

Halászlé

halaszle_nagy_1.jpg


Halászlé


 Kedves Látogatók! 


 A mienk egy tradicionális halászlé recept. Fogadjátok szeretettel.


Valamint ez úton kívánunk  Kellemes Karácsonyi Ünnepeket.


 


A recept:


Hozzávalók: leveshez


2 kg ponty 40 dkg (3 nagy fej) vöröshagyma


 3 ek zsír ,2 liter víz


 Só, bors, piros őrölt paprika és egyéb fűszerek ízlés szerint


 2 db  halászlé kocka


Elkészítés: 


A leves: 


A halat megtisztítjuk, feldaraboljuk – a fejét, farkát és a csontos, szálkás részeit jó puhára megfőzzük, fűszerekkel együtt 2-2,5 órát. Majd a hal és csontos darabokat egy sűrű szitán átpasszírozzuk, így egy sűrű halhús pép kerül a szálkamentes lébe. Ezt követően a tiszta, sózott haldarabokat belehelyezzük a lébe, főzzük 15 percet és tálaljuk. Erős paprikát és friss kenyeret kínálunk hozzá.


 


Tovább az eredeti oldalra!
0 Hozzászólás:
Legyél te az első hozzászóló!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezni: