Loading...

Gizi-receptjei

Gizi-receptjei / 2023. október 7., szombat

Habkönnyű túrós. (cukor és gluténmentes)

 

 

Az  ötletet hogy elkészüljön ez a pillekönnyű túrós a felhőlángos (receptje erre a linkre kattintva található) adta. Mivel a sós változat nagyon finom volt, így gondoltam elkészítem édesen is. Én ugyan eritritet használtam hozzá, így a cukorbetegek is nyugodtam megsüthetik, de ízlés szerint cukorral is készíthetjük. Egy kevés mazsola is került bele, de akár többet is adhatunk hozzá, elrontani biztosan nem fogja. A hozzávalók mennyiségéből nekem 6 db lett, így ha nagyobb a család akkor érdemes megduplázni, vagy éppen megtriplázni a hozzávalókat. Felnőtteknek, gyerekeknek szerintem egyaránt ízleni fog......




Hozzávalók 6 darabhoz:

13 dkg tehéntúró

3 db tojás (nagy)

csipet só

1 ek eritrit (v. cukor)

1/2 citrom reszelt héja

1 kk vaníliaaroma

ízlés szerint mazsola




 A tojásokat válasszuk szét, majd a fehérjét egy csipet sóval verjük fel kemény habbá.

A túrót villával törjük össze, majd adjuk hozzá a tojások sárgáját, egy csipet sót, az eritritet (vagy cukrot), a reszelt citromhéjat, a vaníliaaromát, és ízlés szerint mazsolát, majd keverjük össze. 

Ezután két részletben, óvatosan keverjük hozzá a keményre felvert tojáshabot.

Egy
tepsit béleljünk ki sütőpapírral, majd kanalazzunk rá két-két evőkanálnyi halmot a masszából, egymástól távolabb, mert sütés közben meg fognak nőni.(nekem 6 darab lett ennyi hozzávalóból)

Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd légkeverésnél 170 fokon süssük kb. 15 perc alatt aranybarnára.



Tálalás előtt ízlés szerint szórjuk meg poreritrittel (v. porcukorral) majd úgy kínáljuk. Sütés után az állaga pillekönnyű, és nagyon
finom. Az egész művelet pedig nem tart fél óránál tovább, és már
tálalhatjuk is. Ízlés szerint kínálhatunk mellé házi diabetikus sárgabarack vagy éppen eperlekvárt.


Tovább az eredeti oldalra!
0 Hozzászólás:
Legyél te az első hozzászóló!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezni: