Gyümölcstorta eperrel cukorbetegeknek.
Egy régi kedvenc gyümölcstorta receptem került a kezembe, így gondoltam
átalakítva, hogy cukorbetegként is megtudjam enni, megsütöm. Emlékszem régebben milyen sokszor sütöttem, majd
egy finom krémmel, vagy éppen csak egy egyszerű pudinggal megkenve,
idény gyümölccsel megpakolva, de finom is volt..... (búza finomliszttel és cukorral készült receptje erre a linkre kattintva található) A tészta a tönköly liszttel és az eritrittel is könnyű, és finom, melyre langyosan rákerült a főzött vaníliapuding, majd az eper. Nagyon finom, és bizony nehéz ellenállni, de azért cukorbetegként csakis mértékkel fogyasszuk.
Hozzávalók:
10 dkg tönkölybúza finomliszt
5 dkg teljes kiőrlésű tönkölyliszt
10 dkg eritrit
3 db tojás (nagy)
3 ek víz (forró víz)
1 tk sütőpor
Az eritrithez adjuk hozzá az egész tojásokat, majd pár perc alatt keverjük jó habosra.
Amikor már jó habos, állandó keverés mellett csorgassuk hozzá a forró vizet, és keverjük még 1-2 percig.
A kétféle lisztet és a sütőport keverjük össze, majd adjuk hozzá a
tojásos-eritrites keverékhez, és óvatosan, fakanállal keverjük, forgassuk össze.
A gyümölcstortaformát zsírozzuk, és lisztezzük ki, majd egyenletesen simítsuk bele a masszát. (tönkölybúza finomlisztet használjunk)
Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük
kb. 20 perc alatt készre. (Én légkeverésnél 170 fokon, 20 percig
sütöttem.)
A sütőből kivéve hagyjuk pár percig a formában hűlni, majd helyezzük rácsra, és hűtsük ki teljesen.
0 Hozzászólás:
Legyél te az első hozzászóló!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezni: