Loading...

A konyha világa

A konyha világa / 2024. március 22., péntek

Grissini

 Roppanó, fűszeres nassolnivaló pálcika


Hozzávalók:

500 g      liszt
20 g        élesztő  friss
5 g          cukor
10 g        só
50 ml      olaj növényi
100 ml    víz
200 ml    tej
zöld fűszer



Elkészítés:
  • Kevés tejben elkevertem a cukrot, belemorzsoltam az élesztőt, megvártam   míg felfut.
  • Az átszitált liszthez adtam a sót, vizet, olajt, maradék tejet, fűszert.
  • Alaposan összedolgoztam.
  • Fél  órát pihentettem majd munkalapon átgyúrtam, kinyújtottam vékonyra
  • Grissini vágóval felszabtam 
  • Átraktam sütőlapra, a felszabott csíkokat  spatulával kicsit széthúztam hogy sütés közben ne tapadjanak össze.
  • 180°C-ra előmelegített sütőben megsültek.
 














Tovább az eredeti oldalra!
0 Hozzászólás:
Legyél te az első hozzászóló!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezni: