Grissini
Roppanó, fűszeres nassolnivaló pálcika
Hozzávalók:
500 g liszt
20 g élesztő friss
5 g cukor
10 g só
50 ml olaj növényi
100 ml víz
200 ml tej
zöld fűszer
Elkészítés:
- Kevés tejben elkevertem a cukrot, belemorzsoltam az élesztőt, megvártam míg felfut.
- Az átszitált liszthez adtam a sót, vizet, olajt, maradék tejet, fűszert.
- Alaposan összedolgoztam.
- Fél órát pihentettem majd munkalapon átgyúrtam, kinyújtottam vékonyra
- Grissini vágóval felszabtam
- Átraktam sütőlapra, a felszabott csíkokat spatulával kicsit széthúztam hogy sütés közben ne tapadjanak össze.
- 180°C-ra előmelegített sütőben megsültek.
0 Hozzászólás:
Legyél te az első hozzászóló!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezni: