Gombás-zöldséges pulykamell ragu tésztával
Gyors, finom ebéd ez a tejfölös, gombás-zöldséges pulykamell ragu, nagy családi kedvenc nálunk. :-)
Hozzávalók:
30 dkg pulykamell
25 dkg gomba
1 nagyobb sárgarépa
1 petrezselyemgyökér
1 kisebb zeller
1 nagy fej hagyma
4 ek. olaj
2 dl tejföl
1 ek, vaj
1 csapott ek. liszt
fél csokor petrezselyemzöld
só
bors
25 dkg csavart csőtészta
A húst és a zöldségeket is 3-4 cm-es csíkokra vágom, a gombát felszeletelem. A húst sózom, borsozom, hagyom kicsit állni. A zöldségeket a kanál vajon sóval 3-4 percig párolom, amíg egy kis színt kapnak.
Egy lábosban felforrósítom az olajat, beleteszem a csirkemell csíkokat, minden oldalon megpirítom egy kicsit, majd egy szűrőlapáttal kiszedem. A visszamaradt zsiradékba (ha kell kicsit még pótolom) teszem a kockára vágott hagymát, világosra pirítom, majd hozzáteszem a gombát, sózom, borsozom, párolom, amíg levet nem ereszt.
Ekkor visszateszem a húsokat(lecsepegő levével együtt) és a vajban párolt zöldségeket is, kevés vizet adva hozzá együtt párolom, amíg a hús puha nem lesz.
Zsírjára sütöm, megszórom a liszttel, átforgatom, felöntöm egy kis vízzel, ettől lesz finom szaftja, majd beleteszem a tejfölt és az aprított petrezselymet, jól összeforralom. Ha szükséges még sózom és pici borssal ízesítem.
Tálaláskor a kifőtt tésztára szedem.
0 Hozzászólás:
Legyél te az első hozzászóló!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezni: