Loading...

Paprikás krumpli blog

Paprikás krumpli blog / 2024. július 11., csütörtök

Gombás-zöldséges pulykamell ragu tésztával

Gyors, finom ebéd ez a tejfölös, gombás-zöldséges pulykamell ragu, nagy családi kedvenc nálunk. :-) 





Hozzávalók:


30 dkg pulykamell

25 dkg gomba

1 nagyobb sárgarépa
1 petrezselyemgyökér
1 kisebb zeller
1 nagy fej hagyma
4 ek. olaj
2 dl tejföl 
1 ek, vaj
1 csapott ek. liszt
fél csokor petrezselyemzöld


bors

25 dkg csavart csőtészta 


A húst és a  zöldségeket is 3-4 cm-es csíkokra vágom, a gombát  felszeletelem. A húst sózom, borsozom, hagyom kicsit állni. A zöldségeket a kanál vajon sóval  3-4 percig párolom, amíg egy kis színt kapnak. 


Egy lábosban felforrósítom  az olajat, beleteszem a csirkemell csíkokat, minden  oldalon megpirítom egy kicsit, majd egy szűrőlapáttal kiszedem. A visszamaradt zsiradékba (ha kell kicsit még pótolom) teszem a kockára vágott hagymát, világosra pirítom, majd hozzáteszem a gombát, sózom, borsozom, párolom, amíg levet nem ereszt. 

Ekkor visszateszem a húsokat(lecsepegő levével együtt) és a vajban párolt zöldségeket is,  kevés vizet adva hozzá együtt párolom, amíg a hús puha nem lesz. 

Zsírjára sütöm, megszórom a liszttel, átforgatom, felöntöm egy kis vízzel, ettől lesz finom szaftja, majd beleteszem a tejfölt és az aprított petrezselymet, jól összeforralom. Ha szükséges még sózom és pici borssal ízesítem. 

Tálaláskor a  kifőtt  tésztára szedem.

Tovább az eredeti oldalra!
0 Hozzászólás:
Legyél te az első hozzászóló!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezni: