Loading...

Gizi-receptjei

Gizi-receptjei / 2024. február 9., péntek

Gombás-zöldborsós pite.

 


Egyszerű, és húsmentes pitét sütöttem, amely a zöldségekkel is nagyon finom, és igencsak laktató volt. A készen megvásárolható leveles tésztának köszönhetően kb. egy óra alatt az asztalra varázsolhatjuk a pitét. Természetesen mi magunk is elkészíthetjük hozzá a leveles tésztát, de én attól most eltekintettem. Sütés közben a leveles tészta ropogósra sül, a gombás-zöldborsós töltelék pedig finom szaftos lesz. Persze a reszelt sajtot se felejtsük le róla...



Hozzávalók:

1 cs leveles tészta

1 üveg csiperke gomba

10-15 dkg zöldborsó

1 db vöröshagyma

1 csokor petrezselyemzöld

10 dkg mascarpone

2 ek tejföl

só (ízlés szerint)

őrölt színes bors (ízlés szerint)

1 tk ételízesítő

10 dkg reszelt sajt (pl. trappista, edami...)

2-3 ek étolaj



A vöröshagymát vágjuk fel apróra. A gombát vékonyan szeleteljük fel. A petrezselyemzöldet szintén vágjuk fel apróra.

Az olajat hevítsük fel, adjuk hozzá az apróra vágott vöröshagymát, majd pároljuk üvegesre.

Ezután adjuk hozzá a gombát, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, adjuk hozzá az ételízesítőt, majd lefedve pároljuk pár percig.

Ezután adjuk hozzá a zöldborsót és az apróra vágott petrezselyemzöldet, majd fedő nélkül pároljuk tovább, hogy a leve elpárologjon. Ezután hűtsük ki mielőtt összekevernénk a tejfölös mascarponéval.

A mascarponéhoz adjuk hozzá a tejfölt, szórjuk meg egy csipet sóval, majd keverjük simára.

Amikor a gombás zöldborsó teljesen kihűlt, keverjük össze a tejfölös mascarponéval.

A leveles tésztát csomagoljuk ki, tegyük egy sütőpapírral bélelt tepsire, majd a széleitől hagyjunk el egy kb. 2 cm-es tésztacsíkot, és egyenletesen kanalazzuk rá a tölteléket, majd szórjuk meg a reszelt sajttal.

Helyezzük be kb. 200 fokra előmelegített sütőbe, majd süssük 20-25 perc alatt készre. (Én légkeverésnél 180 fokon, 20 percig sütöttem.)

A sütőből kivéve a tepsin hagyjuk hűlni, mielőtt felszeletelnénk.



Miután a pite egy kicsit hűlt, ízlés szerint szeleteljük fel, majd úgy kínáljuk. A leveles tészta jó ropogósra sül, és a töltelék finom szaftos.


Tovább az eredeti oldalra!
0 Hozzászólás:
Legyél te az első hozzászóló!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezni: