Fűszeres kelt tészta fonatok
Emmácska, a szépséges unokahúgom imádja a fahéjas tekercseimet. Nem hibáztatom ezért, hiszen ki ne vadulna meg a puha kelt tésztába rejtett fűszeres-cukros-vajas töltelék gondolatától? Ki ne vágyna ilyen kényeztetésre, egy unalmas, reggeli müzli helyett, vagy az ötórai tea mellé? Ezért amikor a napokban Emmához barátnők jöttek, ottalvós buliba, és megkért, csináljak nekik valami finomat, úgy döntöttem, a szokásos fahéjas tekercset alapul vége „tekerek” kettőt az alaprecepten és készítek egy olyan változatot, ami még szebb és még izgalmasabb. Úgy gondoltam, a téli ünnepek közeledtével remek ötlet lehet fahéj helyett egy komplexebb ízű karácsonyi fűszerkeverékkel tölteni a tésztát, másrészt, a konvencionális csigaforma helyett fonatot csináltam, amit muffin formában sütöttem ki. Az eredmény pedig lenyűgöző lett!
Csomó barátnőm fél az élesztős tésztáktól, mert mi van, ha túlkel, vagy nem kel meg, vagy nem lesz jó, pedig pár szabályt betartva nincs mitől aggódni! Igazából csak két buktató van ebben a műfajban. Egyrészt rá kell szánnod az elkészítésre a megfelelő mennyiségű időt, és ügyelni kell az optimális hőmérsékletre, másrészt az ilyen sütemények frissen a legfinomabbak, így akkor jársz jól, ha azon a napon készíted el, amikor meg is fogod enni!
0 Hozzászólás:
Legyél te az első hozzászóló!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezni: