Frissítő gyümölcskehely (cukorbetegeknek)
Tombol a kánikula, ilyen még talán soha nem volt, így csakis egy hűvös lakásban lehet elviselni. Mivel még szépen terem az eper, a málna, és az áfonya, a cseresznyét és a meggyet pedig beszereztem a piacon, így a gyümölcsökből, és némi tortabevonó zselatinból, egy frissítő kelyhet állítottam össze. Édesítő éppen csak került bele, hogy a gyümölcsök íze érvényesüljön. Cukorbetegként az én diétámba belefért, de azt mindenki maga számolja ki. A nagy melegben, jól lehűtve pedig jólesett elkanalazgatni.
Hozzávalók 2 kehelyhez:
ízlés szerinti gyümölcsök pl. meggy, cseresznye, áfonya, eper, málna.....
2 tasak színtelen tortabevonó zselatin
5 dl víz
1/2 ek eritrit
Az ízlés szerint összeválogatott gyümölcsöket mossuk meg, majd alaposan csepegtessük le. (érdemes papírtörlővel leitatni róluk a nedvességet)
Ezután vegyesen pakoljuk a gyümölcsöket a fagylaltos kelyhekbe.
A tortabevonó zseléhez adjuk hozzá az eritritet, és a vizet, majd keverjük simára.
Ezután melegítsük forráspontig, kevergetve főzzük 1 percig, majd óvatosan öntsük rá a gyümölcsökre úgy, hogy teljesen ellepje a folyadék.
Ezután tegyük be a hűtőbe, hogy a zselé megdermedjen, és jól lehűljön.
Közvetlenül tálalás előtt vegyük ki a gyümölcsös kelyhet a hűtőből, majd hidegen kínáljuk. Nagyon finom, hűsítő, és ízlés szerinti gyümölccsel készülhet.
0 Hozzászólás:
Legyél te az első hozzászóló!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezni: