Loading...

Gizi-receptjei

Gizi-receptjei / 2023. július 12., szerda

Frissítő gyümölcskehely (cukorbetegeknek)

 


Tombol a kánikula, ilyen még talán soha nem volt, így csakis egy hűvös lakásban lehet elviselni. Mivel még szépen terem az eper, a málna, és az áfonya, a cseresznyét és a meggyet pedig beszereztem a piacon, így a gyümölcsökből, és némi tortabevonó zselatinból, egy frissítő kelyhet állítottam össze. Édesítő éppen csak  került bele, hogy a gyümölcsök íze érvényesüljön. Cukorbetegként az én diétámba belefért, de azt mindenki maga számolja ki. A nagy melegben, jól lehűtve pedig jólesett elkanalazgatni.

 


 

Hozzávalók 2 kehelyhez:

ízlés szerinti gyümölcsök pl. meggy, cseresznye, áfonya, eper, málna.....

2 tasak színtelen tortabevonó zselatin

5 dl víz

1/2 ek eritrit


Az ízlés szerint összeválogatott gyümölcsöket mossuk meg, majd alaposan csepegtessük le. (érdemes papírtörlővel leitatni róluk a nedvességet)

Ezután vegyesen pakoljuk a gyümölcsöket a fagylaltos kelyhekbe.

A tortabevonó zseléhez adjuk hozzá az eritritet, és a vizet, majd keverjük simára.

Ezután melegítsük forráspontig, kevergetve főzzük 1 percig, majd óvatosan öntsük rá a gyümölcsökre úgy, hogy teljesen ellepje a folyadék.

Ezután tegyük be a hűtőbe, hogy a zselé megdermedjen, és jól lehűljön.

 


Közvetlenül tálalás előtt vegyük ki a gyümölcsös kelyhet a hűtőből, majd hidegen kínáljuk. Nagyon finom, hűsítő, és ízlés szerinti gyümölccsel készülhet.


Tovább az eredeti oldalra!
0 Hozzászólás:
Legyél te az első hozzászóló!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezni: