Loading...

Gourmetchef

Gourmetchef / 2024. november 27., szerda

Francia Hagyma leves

foto_3_30_2.JPG


Francia Hagyma leves


Kedves Látogatók!


Megosztom veletek az egyik kedvenc leves receptemet ami egyszerű, nagyon finom és villám gyorsan elfogy.


A recept 4 adagra


Hozzávalók


10 db vörös hagyma


2 ek olaj


6 dkg vaj


2 evőkanál liszt


1 dl száraz fehérbor (kihagyható)


1 darab erőleves kocka


1 liter víz


Só, bors ízlés szerint


Levesbetét


4 szelet toast kenyér


1 evőkanál vaj


15 dkg reszelt sajt


Elkészítés


Első lépés: a hagymák megpucolása, majd felkarikázása. Majd előveszünk egy leveses lábast és felolvasztjuk benne a vajat és hozzáadjuk az olajat. Ezután beletesszük a hagymát és kb, 15-17 percig pároljuk. Amikor a hagyma már aranybarna színű lett és megpuhult hozzáadjuk a lisztet, összekeverjük és 1 percig pirítjuk, aztán hozzáadunk sót és borsot, valamint a bort. Ezután jól összekeverjük és így főzzük 5 percig. Majd ráöntjük a vizet és főzni kezdjük. Mikor felforrt, akkor adjuk a leveskockát. Mikor a kocka elolvadt, utóízesítem borssal és sóval, ha szükséges. 15 percig főzőm és kész a leves.


Jó étvágyat kívánok.


 


Tovább az eredeti oldalra!
0 Hozzászólás:
Legyél te az első hozzászóló!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezni: