Loading...

Gizi-receptjei

Gizi-receptjei / 2023. augusztus 6., vasárnap

Fordított őszibarackos levél. (cukorbetegeknek)

 


Volt itthon pár szem őszibarack, és a hűtőben meglapult egy csomag Tante Fanny tönkölyös leveles tészta, így gondoltam ebéd utáni desszertnek sütök egy fordított süteményt. Az őszibarackot fahéjas eritrittel szórtam meg, mielőtt befedtem a leveles tésztával, majd irány a sütő.... bő fél óra múlva pedig már tálalhattam is. A leveles tészta jó ropogósra sült, az őszibarack pedig finom, és szaftos maradt. Ízlés szerint pl. sárgabarackkal, szilvával.... is megsüthetjük ezt az egyszerű süteményt.




Hozzávalók:

1 cs Tante Fanny friss tönkölyös leveles tészta

1 kisebb tojás a lekenéshez

1-2 tk eritrit a szóráshoz





Hozzávalók még:

2-3 db őszibarack

1-2 ek eritrit

1 kk őrölt fahéj






A leveles tésztát csomagoljuk ki, majd vágjuk fel 8 egyforma darabra.

A tojást villával kicsit verjük fel. 

Az őrölt fahéjat keverjük össze egy-két evőkanálnyi eritrittel. (vagy ízlés szerinti édesítővel)

Az őszibarackokat mossuk meg, papírtörlővel töröljük szárazra, majd vágjuk félbe, távolítsuk el a magot, és vékonyan szeleteljük fel.

Egy gáztepsit béleljünk ki sütőpapírral, majd szórjunk rá a fahéjas eritritből egy kávéskanálnyi csíkot, és arra helyezzünk rá pár szelet őszibarackot.

Ezután az őszibarackszeleteket is szórjuk meg a fahéjas eritrittel, majd helyezzünk rá egy tésztadarabot, és a széleit alaposan nyomkodjuk le. (nekem 6 db fért rá egy gáztepsire)

A maradék őszibarackkal és tésztával is így járjunk el.

Ezután a tésztát kenjük le a felvert tojással, és szórjuk meg ízlés szerint eritrittel.

Helyezzük be előmelegített forró sütőbe, majd 20-25 perc alatt süssük készre. (Én légkeverésnél 190 fokon, 20 percig sütöttem)



Amikor szép aranybarnára sült vegyük ki a sütőből, hagyjuk pár percig hűlni, majd óvatosan nyúljunk alá egy spatulával és fordítsuk át, hogy a gyümölcsös fele legyen felül.



Tálalás előtt ízlés szerint még megszórhatjuk poreritrittel, de én ettől most eltekintettem, mert így is elég édesnek találtam. A tészta jó ropogósra sült, az őszibarack pedig finom, és szaftos maradt.


Tovább az eredeti oldalra!
0 Hozzászólás:
Legyél te az első hozzászóló!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezni: