Fordított őszibarackos levél. (cukorbetegeknek)
Volt itthon pár szem őszibarack, és a hűtőben meglapult egy csomag Tante Fanny tönkölyös leveles tészta, így gondoltam ebéd utáni desszertnek sütök egy fordított süteményt. Az őszibarackot fahéjas eritrittel szórtam meg, mielőtt befedtem a leveles tésztával, majd irány a sütő.... bő fél óra múlva pedig már tálalhattam is. A leveles tészta jó ropogósra sült, az őszibarack pedig finom, és szaftos maradt. Ízlés szerint pl. sárgabarackkal, szilvával.... is megsüthetjük ezt az egyszerű süteményt.
Hozzávalók:
1 cs Tante Fanny friss tönkölyös leveles tészta
1 kisebb tojás a lekenéshez
1-2 tk eritrit a szóráshoz
Hozzávalók még:
2-3 db őszibarack
1-2 ek eritrit
1 kk őrölt fahéj
A leveles tésztát csomagoljuk ki, majd vágjuk fel 8 egyforma darabra.
A tojást villával kicsit verjük fel.
Az őrölt fahéjat keverjük össze egy-két evőkanálnyi eritrittel. (vagy ízlés szerinti édesítővel)
Az őszibarackokat mossuk meg, papírtörlővel töröljük szárazra, majd vágjuk félbe, távolítsuk el a magot, és vékonyan szeleteljük fel.
Egy gáztepsit béleljünk ki sütőpapírral, majd szórjunk rá a fahéjas eritritből egy kávéskanálnyi csíkot, és arra helyezzünk rá pár szelet őszibarackot.
Ezután az őszibarackszeleteket is szórjuk meg a fahéjas eritrittel, majd helyezzünk rá egy tésztadarabot, és a széleit alaposan nyomkodjuk le. (nekem 6 db fért rá egy gáztepsire)
A maradék őszibarackkal és tésztával is így járjunk el.
Ezután a tésztát kenjük le a felvert tojással, és szórjuk meg ízlés szerint eritrittel.
Helyezzük be előmelegített forró sütőbe, majd 20-25 perc alatt süssük készre. (Én légkeverésnél 190 fokon, 20 percig sütöttem)
Amikor szép aranybarnára sült vegyük ki a sütőből, hagyjuk pár percig hűlni, majd óvatosan nyúljunk alá egy spatulával és fordítsuk át, hogy a gyümölcsös fele legyen felül.
Tálalás előtt ízlés szerint még megszórhatjuk poreritrittel, de én ettől most eltekintettem, mert így is elég édesnek találtam. A tészta jó ropogósra sült, az őszibarack pedig finom, és szaftos maradt.
0 Hozzászólás:
Legyél te az első hozzászóló!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezni: