Fokhagymás karajszelet párolt rizzsel
Egyszerűen elkészíthető finom húsétel a fokhagymás karaj, többféle köret is jó hozzá, most párolt rizs készült. :-)
Hozzávalók:
4 vastag szelet karaj
2 ek. zsír
1 fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
só
bors
15 dkg rizs
víz
só
kevés olaj
A hússzeleteket sózom, borsozom.
Egy lábasban felforrósítom a zsírt, beleteszem a hússzeletet, mindkét oldalukat átsütöm. Ezután hozzáadom a szeletekre vágott hagymát, fokhagymát, együtt is sütöm kicsit, majd felöntöm kevés vízzel.
A vizet mindig pótolva, fedő alatt párolom, végül zsírjára sütöm. Ha kell még sózom, borsozom.
A rizs a szokásos módon, egy kevés olajon megfuttatva, kétszeres vízzel felöntve, sózva, puhára párolom.
Csemegeuborkával tálalom.
0 Hozzászólás:
Legyél te az első hozzászóló!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezni: