Fasírt krumplipürével és szilvabefőttel
Szeretem a fasírtot, ahhoz képest ritkán készítek, most rá került a sor, finom volt. Krumplipürét csináltam hozzá, és házi szilvabefőttel ettem. :-)
Hozzávalók:
1 kg sertéscomb
6 nagyobb gerezd fokhagyma
1 fej vöröshagyma
3 szelet kenyér ( vagy 3 zsömle)
1 tojás
só
bors
pirospaprika
zsír a sütéshez
1,5 kg krumpli
vaj
tej
só
Ledarálom a húst a fokhagymával, vöröshagymával együtt, majd hozzáteszem a beáztatott és jól kinyomkodott kenyeret (vagy zsömléket), az egész tojást, sót, borsot, pirospaprikát, ízéles szerint, az egészet jól összedolgozom.
Ha kell szórok a masszába egy kevés zsemlemorzsát.
A húsmasszából gömböket formálok, ellapítom, forró zsírban kisütöm.
A krumplit kockára vágom, sós vízben megfőzöm, leszűröm, majd vajjal és tejjel kikeverem.
0 Hozzászólás:
Legyél te az első hozzászóló!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezni: