Loading...

Paprikás krumpli blog

Paprikás krumpli blog / 2025. január 2., csütörtök

Fasírt krumplipürével és szilvabefőttel

Szeretem a fasírtot, ahhoz képest ritkán készítek, most rá került a sor, finom volt. Krumplipürét csináltam hozzá, és házi  szilvabefőttel ettem. :-) 






Hozzávalók: 


1 kg sertéscomb
6 nagyobb gerezd fokhagyma
1   fej vöröshagyma



3 szelet kenyér ( vagy 3 zsömle)
1 tojás

bors
pirospaprika 
zsír a sütéshez


1,5 kg krumpli

vaj

tej  



Ledarálom  a húst a fokhagymával, vöröshagymával együtt, majd hozzáteszem a beáztatott és jól kinyomkodott kenyeret (vagy zsömléket), az egész tojást, sót, borsot, pirospaprikát, ízéles szerint, az egészet jól összedolgozom.  

Ha kell szórok a masszába egy kevés zsemlemorzsát

A húsmasszából gömböket formálok, ellapítom, forró zsírban kisütöm. 

A krumplit kockára vágom,  sós vízben  megfőzöm, leszűröm, majd vajjal és tejjel kikeverem. 

Tovább az eredeti oldalra!
0 Hozzászólás:
Legyél te az első hozzászóló!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezni: