Farsangi fánk / DW-s
Farsangi fánk/ DW-s
Kedves Látogatók!
Itt a farsang – itt a fánkJ nem múlhat el a farsangi időszak házi készítésű fánk nélkül.
A recept 4 főre :
Hozzávalók :
25 dkg DW sütőliszt
7 gramm por élesztő
1 tojás sárgája
csipet só
1 teáskanál DW 1:4 édesítő
1,5 dl mandulatej
2,5 dkg vaj v margarin
Elkészítés:
Először száraz hozzávalókat elkeverjük, majd a vajat elmorzsoljuk benne.
Hozzáadjuk a langyos tejet és a tojás sárgáját, összegyúrjuk és egy jól formálható tésztát kapunk. Majd kb egy órát langyos helyen pihentetjük.
Kinyújtjuk kb egy cm magasra és kiszaggatjuk.
Sütőlapra helyezzük, és további fél órát hagyjuk pihenni.
majd irány a sütő 10 perce és kész is az olajmentes fánk.
Jó étvágyat kívánunk.
0 Hozzászólás:
Legyél te az első hozzászóló!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezni: