Loading...

Gourmetchef

Gourmetchef / 2023. február 14., kedd

Farsangi fánk / DW-s

img_20230209_143348.jpg


img_20230203_132202.jpg


Farsangi fánk/ DW-s


Kedves Látogatók!


 


Itt a farsang – itt a fánkJ nem múlhat el a farsangi időszak házi készítésű fánk nélkül.


 


A recept 4 főre :


Hozzávalók :


25 dkg DW sütőliszt


7 gramm por élesztő


1 tojás sárgája


csipet só


1 teáskanál DW 1:4 édesítő


1,5 dl mandulatej


2,5 dkg vaj v margarin


Elkészítés:


Először száraz hozzávalókat elkeverjük, majd a vajat elmorzsoljuk benne.


Hozzáadjuk a langyos tejet és a tojás sárgáját, összegyúrjuk és egy jól formálható tésztát kapunk. Majd kb egy órát langyos helyen pihentetjük.


Kinyújtjuk kb egy cm magasra és kiszaggatjuk.


Sütőlapra helyezzük, és további fél órát hagyjuk pihenni.


majd irány a sütő 10 perce és kész is az olajmentes fánk.


 


Jó étvágyat kívánunk.


Tovább az eredeti oldalra!
0 Hozzászólás:
Legyél te az első hozzászóló!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezni: