Loading...

Gourmetchef

Gourmetchef / 2023. február 6., hétfő

Farsangi fánk 

dsc_6554.JPG


 


Farsangi fánk 


Kedves Látogatók!


 Itt a farsang – itt a fánk, nem múlhat el a farsangi időszak házi készítésű fánk nélkül.


 A recept 4 főre  :


Hozzávalók :


50 dkg liszt 


3 dkg friss élesztő 


2 tojás sárgája 


csipet só 


2 ek porcukor 


4 dl tej


5 dkg vaj 


6-7 dl napraforgó olaj


sárgabarack dzsem 


porcukor 


Elkészítés:


Először az élesztőt 1 dl langyos tejben felfuttatjuk (kb. 10 perc). Ezen idő alatt kimérjük a lisztet és egy nagy keverőtálba tesszük. Hozzáadjuk a cukrot, sót, tojás sárgákat, összekeverjük. Majd hozzáadjuk a 3dl tejet és a felfuttatott élesztőt. 5 percig dagasztjuk, majd hozzáadjuk az olvasztott vajat és beledolgozzuk. Amikor egynemű lett a tészta, letakarjuk és meleg helyen 1-2 órát hagyjuk kelni duplájára.


Amikor kész, 4 darabra vágjuk, kb.3 cm vastagra nyújtjuk és 6-8 cm átmérőjű köröket szaggatunk belőle.


Forró, bő olajban arany barnára sütjük.


Barackdzsemmel, porcukorral szórva frissen tálaljuk


Jó étvágyat kívánunk..


 


Tovább az eredeti oldalra!
0 Hozzászólás:
Legyél te az első hozzászóló!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezni: