Epres-zabmorzsás joghurt
80 g zabpelyhet elkeverünk 40 g cukrozatlan kakaóporral és ízlés szerinti mennyiségű 1:4 négyszeres erősségű édesítőszerrel. Összemorzsoljuk 40 g vajjal, sütőpapírral bélelt tepsire szórjuk, és előmelegített, 180 fokos sütőben kb. 10 perc alatt megpirítjuk, közben néha átforgatjuk.
400 g epret megtisztítunk, 1/2 cm-es szeletekre vágjuk. Vastag aljú lábasban 2 evőkanál mézzel rusztikus lekvárrá főzzük – nem kell teljesen pépesre készíteni, maradjanak benne nagyobb, roppanósabb gyümölcsdarabok.
600 g natúr görög joghurtot ízlés szerint édesítünk 1:4 négyszeres erősségű édesítőszerrel.
A morzsából és az eperből keveset félreteszünk a díszítéshez, a többi morzsát szétosztjuk a 4 pohárban. Rákanalazzuk a joghurt felét, az epret, majd a maradék joghurtot. A tetejét a félretett eperrel és morzsával díszítjük. Néhány óra hűtést követően fogyasztjuk.
0 Hozzászólás:
Legyél te az első hozzászóló!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezni: