Loading...

csajka-land

csajka-land / 2014. április 22., kedd

Epres pite



Még mielőtt mindenki leszólná a görög epret, azért valjuk be jól jön az újdonság már a babán és a narancs után és most már egész jó darabokat lehet venni. Én már 500 Ft-ért is vettem kilóját, gyorsan tettem is el 3 kg-ból epres-narancsos gyömbéres lekvárt (nyírfacukorral), mert már kifogytunk a tartalékainból.


Ez a recept gyorsnak ígérkezett, ezért Marcival belecsaptunk. Frankón tartja a robotgépet. A recept itt. A képen a tészta nekem szaftosnak tűnt, ezért szerettem bele, de az én béna sütőm szerintem túlszárította. Így is finom lett. 




Hozzávalók a "Gyerekektető szerint"


10 dkg cukor


20 dkg vaj


30 dkg liszt (én magam keverek mindig kedvem szerint lisztet, ma a sima liszt mellé köles és durumliszt is került)


1 tojás


még 2-3 dkg cukor


eper (kb 50 dkg)




Három tálba szedjük a hozzávalókat:


1. tál: a lényeg, az eper


2. tál: tojásfehérje kevés cukorral felverve


3. tál: 10 dkg cukor, 20 dkg vajjal habosra verve, hozzáadva 1 tojás sárgája, majd beledolgozva a 30 dkg liszt

A tésztát tepsibe lapogatom, és aranybarnára sütöm kb 15-5-20 perc alatt.
Aztán felverem a tojásfehérjét a cukorral, és lazán belekeverem az epret.
Amikor szép aranybarna a tészta, rásimítom az epres habot, és visszatolom a sütőbe még 15-20 percre.



Tovább az eredeti oldalra!
0 Hozzászólás:
Legyél te az első hozzászóló!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezni: