Diós-narancsos sütemény mascarponéval
Még februárban készült ez a sütemény, amikor mindig sok narancs volt otthon. A Femina oldalon találtam rá és nagyon bejött nekünk. Annyira, hogy kétszer is elkészült.
Annyit turbóztam még a recepten, hogy kaptam ajándékba egy üveg házi készítésű narancsszirupot és én ezzel is megkentem a piskótát.
Próbáljátok ki bátran, könnyed és gyümölcsös és sajnos - mint a legtöbb sütemény - másnap az igazi... :-))
A tojásfehérjét kemény habbá vertem 2 kanál cukorral. A sárgáját habosra kevertem a többi cukorral. A száraz hozzávalókat kanalanként adagoltam a masszához - felváltva a kemény fehérjehabbal. Sütőpapírral bélelt tepsiben 180 fokon készre sütöttem.
A kihűlt piskótát megkentem a narancssziruppal - ez opcionális.
A tejszínt habbá vertem a cukrokkal és a fixálókkal. A mascarponét kihabosítottam, a tejszínnel összevegyítettem. Ezzel kentem meg a kihűlt piskótát.
A krém tetejére rendeztem a narancs darabokat, majd bevontam tortazselével.
0 Hozzászólás:
Legyél te az első hozzászóló!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezni: