Diós-datolyás rúd szezámmaggal
Karácsony előtt ajándékba készítettük ezt a diós-datolya rudat, ami nagyon egyszerűen elkészíthető és isteni finom kevés hozzávalós desszert.
Hozzávalók:
200 g datolya (egy tálca)
1 evőkanál vaj
75 g dió, darabokra törve (más magokkal is elkészíthető)
egy csipet só
egy csipet fahéj
szezámmag a borításhoz
200 g datolya (egy tálca)
1 evőkanál vaj
75 g dió, darabokra törve (más magokkal is elkészíthető)
egy csipet só
egy csipet fahéj
szezámmag a borításhoz
Egy serpenyőben megolvasztjuk a vajat, rászórjuk a diót, néhány perc alatt megpirítjuk. Ezután jöhet rá a datolya, amit addig melegítünk, amíg puha nem lesz. Egy fakanállal nyomkodjuk, egy idő után a dióval egy masszává fog válni. Ezután 15 percig hűlni hagyjuk, majd olajos kézzel rudakat formálunk belőle, szezámmagba hempergetjük és folpackba csomagolva néhány órára hűtőszekrénybe tesszük, hogy megszilárduljon. Ezután karikára vágjuk és megesszük.
Mi még annyival kiegészítettük a receptet, hogy a keverékbe csorgattuk egy evőkanál mézet. Ez nyilván a datolya édességén és az egyéni ízlésen múlik.
Annó
0 Hozzászólás:
Legyél te az első hozzászóló!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezni: