Csirkehúsos palacsintatorta
A palacsinta meg én nem vagyunk jó barátságban. Ritkán sütök, akkor frissen, melegében eszek is belőle egyet-kettőt, leginkább lekvárral, túróval. A maradékot vagy megeszi a család, vagy a tyúkok előtt köt ki- no nem sajátjaink, össze szoktam gyűjteni az el nem fogyottakat a "tojásos néninek". Legutóbb, hogy megmentsem a másnapra maradt palacsintákat a pipik csőrétől, hússal, sajttal töltve, tejföllel nyakon öntve tettem a család elé. Egy morzsa sem jutott a maradékos vödörbe.
Hozzávalók:
- 8-10 kész palacsinta
- 1 csirkemell
- kevés olaj
- 2 fej hagyma
- só, bors, pirospaprika
- 1 teáskanál házi ételízesítő
- reszelt sajt
- 1 doboz kukoricakonzerv
- 3-4 evőkanál tejföl
Így készült:
A csirkemellet felcsíkoztam. A hagymát megpucoltam, felszeleteltem.
A hagymát kevés olajon, nagy csipet sóval megpároltam, majd a hússal, só, bors, paprika hozzáadásával fedő alatt megpároltam.
Egy hőálló tányérra rétegeztem: palacsinta, kevés hagymás hús, reszelt sajt, kukorica, újra palacsinta- addig, míg elfogytak a hozzávalók.
Tetejére tejföl és reszelt sajt került.
Sütőbe tettem, addig sült, míg a teteje enyhén pirulni kezdett.
Jégsaláta volt a kísérője.
Ezért érdemes palacsintát sütni! 😉
0 Hozzászólás:
Legyél te az első hozzászóló!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezni: