Loading...

Paprikás krumpli blog

Paprikás krumpli blog / 2024. október 19., szombat

Citromos palacsinta

Valahol láttam ezt a palacsintát, és már akkor elhatároztam, hogy elkészítem. A lényege, hogy a kisült palacsintát meg kell szórni porcukorral, azt pedig megcsorgatni citromlével. Nagyon finom. :-) 




Hozzávalók:
2 dl tej

1 dl szóda, vagy sima víz

1 tojás
10 dkg liszt
1 cs. vaníliás cukor 

1/2 citrom lereszelt héja 

1/2 dl olaj
A tojásokat  felütöm a turmixgép poharába, hozzáöntöm a tejet, a vizet, rászórom a lisztet, a vaníliás cukrot, a citromhéjat, és a géppel simára keverem. 

Megnézem az állagát, ha kell akkor még folyadékot, ha kell, akkor még lisztet adok hozzá, sűrű tejszín állagúnak kell lennie a palacsinta tésztájának.

Ezután egy tálba öntöm, belekeverem az olajat. 


Teflon palacsintasütőben  sütöm, mivel a tésztában van olaj, csak az elsőnél olajozom ki. 

A kisült palacsintát megszórnom porcukorral, azt pedig megcsorgatom citromlével, majd feltekerem. 

Tovább az eredeti oldalra!
0 Hozzászólás:
Legyél te az első hozzászóló!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezni: