Loading...

Paprikás krumpli blog

Paprikás krumpli blog / 2024. július 14., vasárnap

Brassói aprópecsenye csirkemellből

Most csirkemellből csináltam a brassói aprópecsenyét, nagyon finom lett. :-) 



 
 

Hozzávalók: 


30 dkg csirkemell
1 nagyobb  fej hagyma
15 dkg füstölt szalonna 
só, bors,  ízlés szerint
2 kk. kanál  majoránna
2 cikk fokhagyma

1 kk. pirospaprika

2 közepes krumpli 
olaj vagy zsír  a sütéshez

A csirkemellet kisebb darabokra vágom.  A szalonnát felkockázom, kisütöm, a pörcöket kiszedem. A hagymát félkarikára szeletelem és a kisütött szalonna zsírjában világosra pirítom.  

Amikor világosbarna a hagyma hozzáteszem a húst, jól átforgatom vele, amíg kifehéredik. Belepréselem a fokhagymát, együtt is pirítom kicsit. Öntök alá kevés vizet, fűszerezem sóval, borssal, pirospaprikával, visszateszem a szalonnapörcöket is, majd párolom, amíg a hús puha lesz. 

A majoránnát csak akkor teszem hozzá, amikor már majdnem kész van, csak összeforralom vele. 

A krumplit kockára vágom, olajban megsütöm, amikor szép világosbarnára  megsült a húshoz keverem és így együtt tálalom. 

Tovább az eredeti oldalra!
0 Hozzászólás:
Legyél te az első hozzászóló!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezni: