Brassói aprópecsenye csirkemellből
Most csirkemellből csináltam a brassói aprópecsenyét, nagyon finom lett. :-)
Hozzávalók:
30 dkg csirkemell
1 nagyobb fej hagyma
15 dkg füstölt szalonna
só, bors, ízlés szerint
2 kk. kanál majoránna
2 cikk fokhagyma
1 kk. pirospaprika
2 közepes krumpli
olaj vagy zsír a sütéshez
A csirkemellet kisebb darabokra vágom. A szalonnát felkockázom, kisütöm, a pörcöket kiszedem. A hagymát félkarikára szeletelem és a kisütött szalonna zsírjában világosra pirítom.
Amikor világosbarna a hagyma hozzáteszem a húst, jól átforgatom vele, amíg kifehéredik. Belepréselem a fokhagymát, együtt is pirítom kicsit. Öntök alá kevés vizet, fűszerezem sóval, borssal, pirospaprikával, visszateszem a szalonnapörcöket is, majd párolom, amíg a hús puha lesz.
A majoránnát csak akkor teszem hozzá, amikor már majdnem kész van, csak összeforralom vele.
A krumplit kockára vágom, olajban megsütöm, amikor szép világosbarnára megsült a húshoz keverem és így együtt tálalom.
0 Hozzászólás:
Legyél te az első hozzászóló!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezni: