BOCUSE D'OR EUROPE 2022 -Budapesten a döntő
Hat év után újra Budapest rendezte a Bucuse d'Or Europe döntőjét, ami azért hatalmas elismerés a versenysorozattól, mivel nincs olyan európai város, amellyel ez megtörtént volna korábban.
A Hungexpón megrendezett rendkivül látványos eseményen a legtöbb pontot a dán csapat érte el, 1974 pont - begyűjtve ezzel a Bocuse d'Or (Paul Bocuse aranyszobrocskáját) Ehhez képest az ezüstérmes magyar csapat csupán 14 ponttal maradt le, 1960 pontot gyűjtött.
A hústál versenyfeladatban a magyar csapat jelentős fölénnyel előzött meg minden versenytársat. A konyhai pontszámban is - amely tartalmazza a csapatszellemet, tiszta munkát, pazarlásmentességet.
Először a különdíjakat osztották ki a versenyen:
A legjobb commis: Svédország
A legjobb vegán tál: Egyesült Királyság
A legjobb hústál: Svédország
Majd a dobogón foglalták el helyüket a legjobb csapatok:
Bronzérem (Bocuse de Bronze): Norvégia
Ezüstérem (Bocuse d' Argent): Magyarország
Aranyérem (Bucuse d'Or Europe 2022): Dánia
"Nagyon nagy kő esett le a szívemről, a dobogót tűztük ki célul magunknak . A hústálat maximálisan behúztuk. És amire nagyon büszke vagyok, hogy a legjobb konyhai munka miénk volt a mai napon" - mondta Széll Tamás coacha, aki korábban versenyzőként 2016-ban megnyerte az európai válogatót.
Az idei tányértéma - az a fogás amelyet a mai éttermi elvárások szerint tányérra tálalnak - egy burgonyaétel, amelyhez semmilyen állati fehérjét nem szabad használni a tojás és a tejtermékek kivételével. A hústál témája a híres magyar őz: annak gerincét és combját, kacsamájat, illetve az egyik körethez tejfölt és túrót kell felhasználni
A második lett Dalnoki Bence séf és Nyikos Patrik commis alkotta magyar csapat a Bocuse d'Or szakácsverseny európai kontinensdöntőjén, amelyet 23-án szerdán és 24-én csütörtökön rendeztek meg Budapesten.
Most pedig jöjjenek a magyar csapat alkotásai:
és a séf Dalnoki Bence
0 Hozzászólás:
Legyél te az első hozzászóló!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezni: