Birsalmasajtos apróságok
Hókiflinek vagy másmilyen lekváros kiflinek minden ünnepen kell képviseltetnie magán. Ezúttal lekvár helyett birsalmasajttal töltöttem. Az ősszel legalább két héten keresztül birsalmáztam délutánonként, mire minden tervezett finomság elkészült belőle: befőtt, lekvár, birsalmasajt- ezt három részletben főzögettem, mire elkészült. Ajándékoztam is belőle, csemegéztünk is néhány kockát, a gyerekek is vittek belőle, a maradékot meg, miután kellően kiszáradt, dobozba zártam- ebből került a karácsonyi kiflikébe. Vagy rudacskába, papucskába- azért becézgetem, mert egész aprócskára, falatnyira szabtam őket.
Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- csipet só
- 1 evőkanál porcukor
- 1 evőkanál vaníliás cukor
- 22 dkg zsír
- 4 evőkanál tejföl
- + birsalmasajt, porcukor
Sokáig eláll és élvezhető. Az aprósütikből még most, karácsony után több mint egy héttel is van. Nővéremékhez terveztünk menni a hagyományos családi karácsonyozásra, de Sógorom lebetegedett, így elhalasztottuk január elejére a találkozást. Szilveszterre meg Nővéremet verte le a lábáról az a vírus... Na ezért maradt annyi süti, mert kevesebb helyre tudtam elajándékozni.
0 Hozzászólás:
Legyél te az első hozzászóló!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezni: