Birsalma krémleves
Birsalma krémleves
Kedves Látogatók!
Megosztom veletek az egyik kedvenc, könnyen elkészíthető bírsalma krémleves receptemet.
A recept 4-6 adagra
Hozzávalók :
2-3 darab birsalma vagy birskörte
0,5 liter víz főzéshez
1 csipet só
1-3 darab egész fahéjrúd
1-2 teáskanál fűszer gyömbér/ lehet reszelt is , 8-10 szem szegfűszeg,
2-3 evőkanál kristálycukor vagy 1 evőkanál xilit/ cukorhelyettesítő/
1 dl főzőtejszín
Elkészítés:
A gyümölcsöt felvágjuk és kimagozzuk, majd apróra vágjuk. Nem kell hámozni csak a hibás részt kivágni. Egy edénybe tesszük és leöblítjük. Ezután feltesszük egy főzőedénybe a gyümölcsöt a vízzel és ízesítjük. kb 15-20 percig főzzük lassú tűzön. Amikor megpuhult a birs akkor kész. A darabos fűszereket kiveszem belőle / szegfűszeg, egész fahéj/. Majd hozzáadom a tejszínt és összeturmixolom. Még egyszer felforralom. és kész a leves.
Tálalás:
Én tejszínhabbal díszítettem, amikor tálaltam. Esetleg egy gerezd gyümölcs is jól mutat rajta.
Jó étvágyat kívánok!
0 Hozzászólás:
Legyél te az első hozzászóló!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezni: