Loading...

Gourmetchef

Gourmetchef / 2024. október 29., kedd

Birsalma krémleves

img_20230109_163702_1.jpg


Birsalma krémleves


Kedves Látogatók!


Megosztom veletek az egyik kedvenc, könnyen elkészíthető bírsalma krémleves receptemet.


A recept 4-6 adagra 


Hozzávalók :


2-3 darab birsalma vagy birskörte


0,5 liter víz főzéshez


1 csipet só 


1-3 darab egész fahéjrúd


1-2 teáskanál fűszer gyömbér/ lehet reszelt is , 8-10 szem szegfűszeg, 


2-3 evőkanál kristálycukor vagy 1 evőkanál xilit/ cukorhelyettesítő/


1 dl főzőtejszín


Elkészítés:


A gyümölcsöt felvágjuk és kimagozzuk, majd apróra vágjuk. Nem kell hámozni csak a hibás részt kivágni. Egy edénybe tesszük és leöblítjük. Ezután feltesszük egy főzőedénybe a gyümölcsöt a vízzel és ízesítjük. kb 15-20 percig főzzük lassú tűzön. Amikor megpuhult a birs akkor kész. A darabos fűszereket kiveszem belőle / szegfűszeg, egész fahéj/. Majd hozzáadom a tejszínt és összeturmixolom. Még egyszer felforralom. és kész a leves.


Tálalás:


Én tejszínhabbal díszítettem, amikor tálaltam. Esetleg egy gerezd gyümölcs is jól mutat rajta.


Jó étvágyat kívánok!


Tovább az eredeti oldalra!
0 Hozzászólás:
Legyél te az első hozzászóló!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezni: