Almás-mazsolás pite
Az almás pite töltelékét feldobhatjuk egy kevés mazsolával, nagyon finom lesz tőle. :-)
Hozzávalók:
25 dkg liszt
10 vaj, vagy margarin
1/2 cs. sütőpor
10 dkg porcukor
1 vaníliás cukor
1 egész tojás
1 kg alma lereszelve
5 mk. fahéj
1/2 citrom leve
10 dkg cukor
3 dkg mazsola
zsömle vagy kekszmorzsa a tésztára
1 tojás sárgája
A liszthez szórom a sütőport, elmorzsolom a zsiradékkal, hozzáadom a cukrokat, a tojást és összegyúrom. A tésztát hűtőbe teszem fél órára.
A reszelt almához teszem a cukrot, a fahéjat, a citrom levét, és a megmosott mazsolát, addig párolom amíg a cukor elolvad. Kihűtöm.
A piteformát vastagon kivajazom, a tésztát úgy osztom el, hogy 2/3-ad, 1/3-ad legyen az arány.
A nagyobb tésztát kinyújtom, a piteformába igazítom. Az alját megszórom morzsával és ráhalmozom az almatölteléket. A maradék tésztát kinyújtom csíkokat vágok belőle és a rácsozva a töltelékre rakom, majd megkenem a rácsokat tojássárgával.
Előmelegített sütőben közepes hőmérsékleten, kb. 40 perc alatt sül meg.
0 Hozzászólás:
Legyél te az első hozzászóló!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezni: