Almás-mákos túrótorta
Ez a túrós finomság mikulás környékén készült. Közeledett a hűtőben lévő túró lejáratának határideje, s gondoltam valami olyat készítek, ami hamar megvan. Egyszerű, gyors, fehérjében gazdag és a fogyókúrába bátran beilleszthető sütiről van szó.
Hozzávalók:
50 dkg túró
3 tojás
édesítő
5 dkg darált mák
1 evőkanál útifűmaghéj
2 csepp citromolaj
2 közepes alma
Elkészítés:
A tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjéből kemény habot verünk.
A túróhoz hozzáadjuk az édesítőt, a citromolajat és a tojások sárgáját. Ezután botmixerrel krémesítjük az egészet. Hozzákeverjük a darált mákot, majd óvatosan beleforgatjuk a tojáshabot. A legvégén az útifűmaghéjat is belekeverjük. A masszát kivajazott tortaformába simítjuk, majd a felkockázott almát a tetejére tesszük.
Előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük.
0 Hozzászólás:
Legyél te az első hozzászóló!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezni: