Almás puffancs cukorbetegeknek.
Napok óta valami egyszerű, és gyorsan elkészíthető süteményre vágytam, így aztán a receptjeim között keresgélve rábukkantam erre az egyszerű, ám finom almás puffancsra. Valamikor a neten jött velem szembe ez a recept, akkor gyorsan lejegyeztem.... most kicsit a saját ízlésemre formáltam, és sütöttem meg. Az egész nem tart kb. egy óránál tovább, csak keverünk-kavarunk és már a tányérunkon illatoznak, a finom puffancsok.
Hozzávalók 9 db puffancshoz:
12 dkg teljes kiőrlésű liszt
5 dkg búza finomliszt
8 dkg eritrit
2 tk sütőpor (púpozott)
csipet só
1 tk almás pite fűszerkeverék
1/2 citrom reszelt héja és leve
0,5 dl Milli habtejszín
1 tk vaníliaaroma
2 db tojás (nagy)
2 db alma
Tegyük egy tálba a kétféle lisztet, adjuk hozzá a sütőport, egy csipet sót, a reszelt citromhéjat, és az almás pite fűszerkeveréket, majd keverjük alaposan össze. (ízlés szerint őrölt fahéjat is adhatunk hozzá a fűszerkeverék helyett)
Egy kisebb tálba tegyük bele az eritritet, adjuk hozzá az egész tojásokat, a vaníliaaromát, a habtejszínt, a citromlevet, és keverjük simára. (ízlés szerint másfajta édesítőt is használhatunk)
Az almát pucoljuk meg, majd egy nagyobb lyukú reszelőn, reszeljük hozzá a lisztes keverékhez, és nagyjából keverjük össze.
Ezután öntsük hozzá az édesítős-tojásos... keveréket, majd fakanállal keverjük alaposan össze.
Egy nagyobb tepsit (pl. gáztepsit) béleljünk ki sütőpapírral, majd az almás masszából kanalazzunk rá egy-egy nagyobb evőkanálnyi halmot.
Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük kb. 25 perc alatt szép aranybarnára. (Én légkeverésnél 170 fokon, 25 percig sütöttem)
A sütőből kivéve hagyjuk a tepsin langyosra hűlni.
Tálalás előtt a puffancsokat ízlés szerint szórjuk meg poreritrittel, majd úgy kínáljuk. Egyszerű és könnyű pl. uzsonnára remek egy bögre teával.
0 Hozzászólás:
Legyél te az első hozzászóló!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezni: