Áfonyás sajttorta (blogjátékra)
A feladatot az is nehezítette, hogy nem tudhattuk, kik jelentkeztek a játékra. Az eredményhirdetés meglepetést hozott, én találtam el az összes blogjátékos nevét. :-)
Itt is köszönöm a remek játékot! :-)
Kíváncsi lennék, hányan találták el az én fotómat?
A játékra egy áfonyás sajttortát készítettem az alábbi recept szerint:
Kekszalap:
20 dkg apróra tört keksz
8 dkg vaj
Sajttorta:
50 dkg krémsajt
2 tojás
16 dkg porcukor
3 dl tejszín
2 púpos teáskanál vaníliás pudingpor
Áfonyaöntet:
15 dkg fagyos áfonya
Némi cukor
2 dkg vaníliás pudingpor
A kekszet a vajjal összemorzsoltam és egy ~18 cm-es kerek, sütőpapírral bélelt forma aljába simítottam (olyanba, ami nem kapcsos!). 180 fokon öt perc alatt elősütöttem.
A sajttorta hozzávalóit gyorsan kikevertem, nem szabad sokáig, hogy ne legyen túl levegős. Néhányszor az asztalhoz ütögettem a tálat, hogy távozzon a levegő belőle. A sült kekszre öntöttem és egy magas peremű tepsibe tettem. Vizet öntöttem köré olyan 1 cm magasan.
150 fokon légkeverős sütőben addig sütöttem (40-50 perc), amíg szint nem kapott a teteje és tűpróbával megállapítható volt, hogy készre sült/főtt.
Meg kell várni, hogy teljesen kihűljön, ekkor lehet kiszedni a sütőpapír segítségével.
A fagyos áfonyából, cukorból és pudingporból sűrű öntetet főztem a tetejére.
Egy éjszakás hűtést követően, másnap az igazi!
0 Hozzászólás:
Legyél te az első hozzászóló!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezni: