~ ZABKÁSASZELET ~
»HOZZÁVALÓK«
Tészta :
- 3 tojássárgája ( L - méret ), 15 dkg porcukor, 10 dkg lágy vaj / margarin
- 18 dkg liszt, 10 g kakaópor, 7 g sütőpor, csipet só, 150 ml tej
Töltelék :
- 5 dl tej, 15 dkg apró zabpehely, 2 tasak vaníliás cukor, 15 dkg porcukor, 15 dkg vaj / margarin
tetejére : - 10 dkg étcsokoládé, 1 ek étolaj
- A töltelékhez a tejben sűrű, pépes állagúra főzzük a zabpelyhet, majd hagyjuk kihűlni. A vajat a cukrokkal habosra keverjük, majd hozzákeverjük a megfőtt zabpelyhet.
- A sütőt 180 °C - ra előmelegítjük, egy kb 30 * 40 cm - es tepsibe sütőpapírt fektetünk.
- A tojássárgáját a porcukorral és a vajjal jól kikeverjük, majd hozzákeverjük a tejet, és a sóval, sütőporral vegyített kakaós lisztet. A masszát a tepsibe simítjuk és kb 15 - 20 perc alatt megsütjük.
- A kihűlt tészta széleit egyenesre vágjuk és középen kétfelé vágjuk. Az egyik lapra rákenjük a tölteléket, majd befedjük a másik lappal. A süteményt hűtőben legalább 1 órán át dermesztjük, majd bevonjuk a tetejét vízgőz felett az olajjal összeolvasztott csokoládéval.
- Ha a csoki megdermedt a sütemény tetejét tetszőleges szeletekre vágva tálaljuk.
0 Hozzászólás:
Legyél te az első hozzászóló!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezni: