~ TEJFÖLÖS ÉDESBURGONYAKRÉMLEVES ~
- kb 50 dkg édesburgonya
- 2 - 2 szál kisebb répa és petrezselyemgyökér
- 1 hagyma, 1 zöldségleveskocka, só, bors
- 1 csokor aprított petrezselyem, 1 kispoharas tejföl,
- 2 - 3 ek olívaolaj
- A hagymát felkockázzuk kevés olajon megfonnyasztjuk, majd hozzáadjuk a megpucolt és feldarabolt zöldségeket és jól átpirítjuk. Ezután felöntjük kb 1 l vízzel, hozzáadjuk a leveskockát, ízesítjük és addig főzük amíg a zöldségek megpuhulnak.
- Egy botmixerrel az egészet pürésítjük, majd egy merőkanállal kiveszünk a levesből és simára keverjük a tejföllel, visszaöntjük a leveshez, hozzászórjuk a petrezselymet és pár perc alatt összeforraljuk, ha szükséges vízzel beállítjuk a kívánt sűrűséget.
- Tálaláskor a levest tálkákba szedjük, meglocsoljuk tejföllel, olívaolajjal és pirított kenyérkockát kínálunk hozzá.
0 Hozzászólás:
Legyél te az első hozzászóló!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezni: