~ GUMI SÜTI ~
»HOZZÁVALÓK«
Sárga rész :
- 3 tojás, 1 tasak vaníliás cukor, 5 ek porcukor
- 150 ml víz,1 tasak étk. zselatin
Kakaós rész :
- 3 tojás, 1 tasak vaníliás cukor, 5 ek porcukor
- 2 dkg kakaópor, 150 ml víz 1 tasak étk. zselatin
Tejfölös rész :
- 4 dl szobahőmérsékletű tejföl ( 20 % - os ), 1 tasak vaníliás cukor, 7 ek porcukor
- 150 ml víz, 1 tasak étk. zselatin
tetejére :
- 2 dl málnaszörp, 150 ml víz, 1 tasak étk. zselatin
- A sárga részhez a tojást szétválasztjuk, a fehérjét habbá felverjük, a sárgákat a cukrokkal habosra keverjük. A vizet felmelegítjük, beletesszük a zselatint, felforraljuk és a sárga masszához öntjük, majd hozzákeverjük a tojáshabot is. A masszát egy kb 20 * 30 cm - es magas falú tepsibe / tálba öntjük és 15 percre hűtőbe tesszük.
- A kakaós rétegnél is így járunk el, csak hozzákeverjük a kakaóport. A masszát a megdermedt sárga rétegre simítjuk és 15 percig hűtőben dermesztjük.
- A tejfölös rétegnél a tejfölt simára keverjük a cukrokkal, a zselatint a vízzel felforraljuk, hagyjuk kicsit lehűlni, majd hozzákeverjük a tejfölhöz. A masszát a barna részre öntjük és 20 - 25 percig dermesztjük.
- A tetejére felforraljuk a vizet a zselatinnal, hozzáöntjük a szörpöt, megvárjuk amíg langyosra hűl és ráöntjük a fehér részre. Pár órán át hűtőben dermesztjük, ezután hosszúkás szeletekre vágva tálaljuk.
0 Hozzászólás:
Legyél te az első hozzászóló!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezni: