~ CITROMOS SZELET ~
»HOZZÁVALÓK«
Tészta :
- 40 dkg liszt, 12 dkg porcukor, csipet só, 1 / 2 tasak sütőpor
- 15 dkg fagyos zsír, 1 tojás, kb 4 ek ejföl
Töltelék :
- 5 ek baracklekvár
- 5 dl tej, 5 ek liszt
- 1 citrom leve és reszelt héja
- 15 dkg porcukor
- 15 dkg puha vaj / maragarin
- A tésztához a száraz hozzávalókat egy tálba tesszük, elmorzsoljuk benne a zsírt, hozzádjuk a tojást és annyi tejfölt, hogy összeálljon a tészta, majd fóliába tekerjük és 60 percre hűtőbe tesszük.
- A tejben simára keverjük a lisztet és alacsony lángon, állandó kevergetés mellett sűrű péppé főzzük. A vajat habosra keverjük a porcukorral, hozzáadjuk a citrom levét és héját, majd tovább habosítva, hozzádolgozzuk a kihűlt lisztkrémet.
- A sütőt 180 °C - ra előmelegítjük. A tésztát 4 egyforma részre osztjuk, mindegyiket enyhén lisztezett deszkán kb 20 * 30 cm - es lapokká nyújtjuk. Az egyik lapot sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, megkenjük lekvárral majd ráborítjuk a másik lapot, villával megbökdössük és kb 15 - 20 perc alatt megsütjük. A megmaradt két lapot, sütőpapírral fedett tepsi hátán külön - külön kb 10 perc alatt megsütjük.
- Összeállítás : Alulra teszünk egy lapot, rákenjük a citromos krém felét, ráhelyezzük a lekvárral összesütött tésztát, erre ismét krém és befedjük a megmaradt tésztalappal. A süteményt pár órán vagy egy éjszakán át puhulni hagyjuk majd szeletekre vágva, porcukorral megszórva kínáljuk.
0 Hozzászólás:
Legyél te az első hozzászóló!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezni: