Loading...

Drága Barátnőm!

Drága Barátnőm! / 2018. március 15., csütörtök

Mákos guba

Drága Barátnőm!


 


Kérted, hogy küldjem el  neked a mákos guba receptem. Sajnos utoljára nem fotóztam amikor itt voltatok, így most egy fotó nélküli receptet tudok neked leírni. Remélem legközelebb lesz időm fotót készíteni, és nem falja fel az egészet a család. Régebben a Nagymamám csinált mindig egy jó nagy adag mákos gubát. Két részre osztotta mert a család fele mazsolával kérte a másik fele anélkül szerette. Én az utóbbiakhoz tartoztam, ezért ez most egy mazsola nélküli recept.  


 


Hozzávalók: 




  • 10 dkg cukor




  • 1liter tej




  • 1 vaníliarúd vagy 1 csomag vaníliás cukor




  • 1 nem kezelt! citrom reszelt héja




  • 8-10 db kifli




  • 15 evőkanál darált mák




  • 10 dkg porcukor




  • kevés vaj




  


Elkészítés:
A sütőt előmelegítjük 180 fokra, és kivajazunk egy jénai tálat. 
A tejet, a cukrot és a vaníliarúd kikapargatott belsejét nagy lángon kevergetve forráspontig melegítjük. Levesszük a tűzről, belereszelünk egy citrom héját és félretesszük hűlni. Ezalatt a kifliket 1 cm vékony karikákra vágjuk. A kifliket forró tejjel leöntjük, majd leszűrjük és kinyomkodjuk belőle a tejet. Beleszórjuk a tepsibe, majd a darált mákot összekeverjük a porcukorral és meghintjük a kiflikarikákat. Az egészet jó alaposan összeforgatjuk, így a mák szétoszlik, a kiflikarikák pedig felveszik a cukros mákot. Kb. 10 percig sütjük a sütőben, míg aranybarna nem lesz a teteje. 



Majd írd meg, hogy sikerült elkészíteni. 


Szeretettel ölellek:


01csilla_1.jpg


Tovább az eredeti oldalra!
0 Hozzászólás:
Legyél te az első hozzászóló!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezni: