Loading...

Paprikás krumpli blog

Paprikás krumpli blog / 2025. január 20., hétfő

Pörkölt nokedlivel

Sertéslapockából készült pörkölt, és nokedlit szaggattam hozzá. :-) 



Hozzávalók:
35 dkg sertéslapocka
10 dkg zsír
1 fej hagyma
1/2 ek. pirospaprika

bors
20 dkg liszt
1 tojás
só  
kevés víz


A hagymát kockára vágom és a zsíron világos barnára pirítom. A tűzről levéve hozzáteszem a pirospaprikát, elkeverem, majd belerakom a kockára vágott húst, jól összeforgatom, kicsit "pörkölöm". 


Sózom, borsozom, fedő alatt párolom, a vizet mindig pótolva. Kb. másfél-két óra kell a sertéshúsnak, hogy megpuhuljon. Addig a hagyma is sűrű szafttá fő. 

A nokedlihez tálba öntöm a lisztet, sózom, ráütöm a tojást és összekeverem egy kevés vízzel. Forró vízbe szagatom, amikor feljön a víz tetejére, akkor jó, leszűrőm és hideg vízzel jól leöblítem. 

Tovább az eredeti oldalra!
0 Hozzászólás:
Legyél te az első hozzászóló!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezni: